Saturday, July 21, 2012

Alhamdulillah :)

haii guysss , sehat ? hopee korang semua sihat walafiatttt :")nie nak kongsi cerita sama u all pasal Hasil lukisan yang aku design tuhhh . Alhamdulillah , akhirnya aku dapat siap kan dalam seminggu lebih jeaa :")
rasa syukur ta terkira , da tak sangka jugak aku dapat buat baju tuh ,

Pada mulanya aku tak nak buat sketch , pasal aku bengang gila ngn cikgu RJP aku tuhh , bila aku hantar sketch dia surtuh masok dalam tong sampah , ada patot , time aku nak pergi bola baling pon dia tgk sketch aku , tp tak nak terima gak , last-2 aku ckp ngn pija , aku give up , aku tak nak buat sketch tahun nie , nak menanges rasanya .

Pelbagai dugaan yang aku tempuh time cari idea nak buat sketch niee , last-2 aku pernah buat sketch "HANTU BUNGKUS" MOTIFNYA aku nak perli cikgu , sebab aku buat begitu ialah semua sketch aku dia tak nak terima , tuh yang membe aku suruh aku antaw HANTU BUNGKUS , yang jd model nya nanty cikgu aku . k jahat kan kita org . bengang gila bapak punya pasal , keluar semua perangai kalahkan setan-2 .

Pada anggapan aku , RJP tak penting pon , even aku amik fesyen designer , hah !! aku ta minattt . pija pujuk aku semua dtg uma makcik tuh , dia boleh tolong ajar buat pola .mula-2 aku rasa malas nak pergi sebab keyakinan aku nak design n menjahit baju tuh hilang , pija sampai dtg uma aku , ajak aku pergi uma makcik tuh , lastly aku pon pergi jugak , alhamdulillah , bila aku pergi sana pintu aty aku terbuka nak buat reka cipta untuk markah SPM aku niee . makcik tuh yang ajar aku buat pola semua ,

Pda hari berikut nya , aku pikir cikgu suruh aku sambung kebaya , rupanya sudah start reka cipta ,haghhh huru hara aku di buat nya , kain n pola aku tak bawak , lastly aku dapat idea , aku jumpa makcik guard sekolah mintak , aku nak balik , amik barang cikgu da jd singa dalam bengkel ,mula-2 dia tak bg , pujuk punya pujuk dia bg gak , aku apalagi start jea moto terus balik , semua pandang , sampai kan abg sdre aku pikir aku ponteng sekolah , pufttt.... *kau pikir aku apa na ponteng-2 nie .

Sampai jea uma , aku buka kasut amik barang ,mak tanya
mak : asal balik ? sakit ke ?
nana : amik rekacipta , cikgu da jd singa ,
mak : kau keluar sekolah cikgu tahu ?
nana : tak . relex laa
mak : kau pikir tuh SEKOLAH BAPAK KAU .
nana : haha :D mana tahu satu hari nanty jd sekolah bapak along .
aku salam ibu terus balik sekolah balik , tak pernah dibuat org kan , yang penting cikgu ta bising kat aku
Aku amik masa seminggu lebih jea , patotnya boleh siap dua hari jea , tp aku kan macam siputtt . hahahah . finally , baju aku da siap hasil tangan aku sendiriii . alhamdulillah , lepas beban satu . aku orang pertama siap. tengok gambar bawah niee .



hasil rekaan baju yang aku designn , tak seksi weyh . nak tempah boleh korang tgu aku abes SPM ,



guyss look sebelah baju aku baju kawan dunia akhirat aku . NURUL HAFIZAH ROSMAN .

Pija thanks k kau bg semngat kat aku , kau yang suruh aku pergi belajar buat pola , kau buat aku sayang kau gila-2 . okayy iloveyouu .now , lepas reka cipta aku nie da siap aku nak tumpukan folio RJP n seni . doakan kejayaan kami dalam spm . INSYAALLAH , BYEE . 


#SAMPAI SINI CORETAN SAYA ,
ASSALAMUALAIKUM :')

No comments:

Post a Comment