Sunday, December 2, 2012

Akhirnya kau pergi juaa :'(




Assalamualaikum readers . Hari nie rasa sedih sangat-sangat  tersangat sangat sangat dan sangat sedih :'( . Nak tahu kenapa aku sedih ? Sebab haiwan kesayangan aku Snowbell tuh mati pagi tadi lepas kitaorg semayang subuh . Snowbell kenapa pergi awal sgt ? Snowbell pon sama nak tinggalkan nana mcm DIA tinggal kan nana ? sayangggg , sorry sangat-sangat nana tak mampu nak jaga snowbell baik-baik . Nana dah buat yang terbaik nak rawat Snowbell , tapi dia pergii juga .

Kak farah tunang dak uda da janji ngn aku yang nak bg kucing ,tak sangka pulak dia bg aku kucing yang sangat-sangat comel , bulu dia putih bersih , kecik jea ,  time dia datang rumah aku dia kurus sangat-sangat ., paling istimewa kucing nie mata sebelah dia BIRU dan sebelah lagi HIJAU . Ya Allah cantiknya mata dia . EH ! timbul rasa sayang kat kucing niee , sampai petang tuh aku gadoh dengan sepupu aku berebut kan si Snowbell tuh , lantak dgn kau la labu ,  akak farah da bg aku , so dia MILIK AKU . :D
K mcm excited jea ada pets kat rumah , anak-anak buah aku semua suka snowbell tuh , nak-nak danish , aku , ayah dan mak berebut-berebut nak bg nama kat kucing tuh , lastly aku jerit kuat-kuat yang aku nak namakan dia snowbell , dr ayah ngn mak bg nama bukan-bukan , baikaku yang bg , so ayah ngn mak pon tak membantah , haha :D malam pertama dia kat rumah , dia tidur dengan aku , alahaaiiiiii kcecomelan  sangat terserlah .....

Ayah dah beli semua kelengkapan kucing , termasok lah makanan diaa , actually aku tak pernah tengok ayah sayang kan haiwan mcm niee , haha *terharu kejup . Snowbell jenis yang active , semua nak panjat semua dia nak gigit , semua dia nak mengesel-gesel , kadang-kadang rambut aku pon dia buat main , menyirap pulak aku , tapi ada satu aku tak boleh blah ngn snowbell niee bila dia panjat pokok dia tak reti turun langsong , sampai kan menjerit meowwwwwwww suruh org turun kan kau . :D Teringat bila aku nak semayang , nak pergi sekolah setiap pagi snowbell mesty berak kan ? yang kene cuci aku jugak , HATI MEMANG MERUNGUT . Tapi apa boleh buat , cuci jealaa . Setiap malam kalau aku tak dapat tidur aku main dgn kau dulu kan snowbell , aku lepas kan kau , bila aku masok kau dalam sangkar kau nak keluar ,suara kau satu rumah aku bergegar , haha :D Tiba-tiba satu hari aku hilang kat rumah , aku , mak , adek-adek cr kau , tak jumpa . Selalu kau panjat atas pokok , tp aku tgk takde pon . Mak telefon ayah , ckp kau hilang ! Pasal kau aku kene marah dengan ayah , tapi sebenarnya aku risau kan kau , rupa-rupanya kau duduk atas bumbung rumah Mokteh . Selama 5 jam aku cr kau , kau baru muncul kan diri pandai kau bergurau snowbell

Snowbell arituh kau tak bermaya sgt , ayah suruh aku bawak kau pergi klinik , time tuh pija ada ,pija bawak moto aku pegang kau , ehh baik gila snowbell atas moto , kalau kucing lain da melompat kat jalan da . Sampai sana dah daftar semua , masuk bilik then doktor check kau , dia ckp kau demam suhu tinggi , *dalam hatiaku kucing pon demam ke ? doktor enjit kau , mula-mula kau diam lepas keluar je dr bilik tuh , suara kau jea kat klinik tuh , sampai aku kene cekauuu dengan kau . Bila balik rumah aku bg kau makan ubat kau sihat balik mcm seperti biasa.


Tapi tiba-tiba satu hari tuh , time aku sakit kau terus sakit , ehh kenapa dengan snowbell niee ? taknak makan semua . Dah seminggu lebih kau mcm tuh bell , aku risau kau tak makan , tak minum . kenapa sayang ? tapi yang pelik nya time aku sakit , kau terus sakit balik , kau da tak active mcm dulu . SERIUS aku rindu snowbell yg dulu .. Hari jumaat 30.11.12 ayah , aku ,dan afiq bawak kau pergi klinik balik , tp doktor ckp kau mcm da tak de harapan nak hidup , aku rasa mcm nak pelangkung kepala doktor tuh . kesian snowbell . Ayah cakap dia tak sayang kalau duit dia abes , asalkan kitaorg jaga bell sampai sembuh . Ayah sayang sangat kat bell . Ayah bukan ayah jee , along pon sama :'( . Balik je rumah aku terus bg kau ubat n makan semua , alhamdulillah kau semakin baik , tp semalam kenapa kau berperangai pelik , kau duduk atas peha aku , kau taknak masok dlm sgkar . *Dalam hati , kenapa bell niee? pelikk nyaaa ,

Rupa-rupanya semalam lah hari terakhir kau bermanja manja dgn aku , hari terakhir aku cium kau , main dgn kau , pagi tdi lepas kitaorg semua semyang subuh kau dah muntah banyak-banyak dalam sangkar , then kau da pergi selama lamanyaaaa , kau pergi tinggalkan aku , *mak yang cerita , aku tidur balik , then ira masok bilik nges-2 aku tanya kenapa , dia jawab "akak , bell dah mati :'( . Aku , subahanaAllah , terus keluar dari bilik tgk kau da keras , terus jatuh airmata aku .. Walaupun kau hanya seekor kucing , kasih sayang aku kat kau sama macam aku syg kan orang-orang yang aku sayang . Bersemadi lah dengan aman sayang ;) semoga kita berjumpa disana suatu hari nanti . Aku pasti rindu kan kau bell. :'(

comel kan dia ;)


                                                      
mata dia sebelah biru sebelah hijau

            
                                                Hari terakhir dia bermanja dengan aku :'(


      Terima kasih hadir walaupun hanya sementara dalam kehidupan kami sekeluarga . Kami sayang bell . :*
                                                        Pasti rindukan keletah kau :'(



No comments:

Post a Comment